Почетак > Школско окружење > Школско окружење

Школско окружење

Школа се налази на адреси: Интернационалних бригада 57, у насељу Цвећара на периферији (западна страна) у мирном делу града где нема много саобраћаја, што доприноси безбедности ђака. Окружена је боровом шумом, пространим парком пуним зеленила и већ поменутим спортским теренима. Прилаз школи и спортским теренима је осветљен. Укупна површина је два хектара, што је привлачан простор за окупљање деце и омладине после наставе а нарочито лети.

 Неготин, као седиште матичне школе , је град са богатом историјском и културном баштином што веома погодује формирању и развијању културног миљеа и културних навика код ученика школе.
Општина и град Неготин имају развијену мрежу културних и образовних институција са веома богатим и разноврсним културним и образовним садржајима.Мокрањчеви дани су традиционални фестивал у септембру, Хајдук Вељкови дани, Сусрети младих, Сусрети села којима чувамо традицију и обичаје нашег краја. Неготин је од 1993. познат по ископинама у Шаркамену као значајном археолошком налазишту Европе.

Еколошки услови околине су последњих година повољнији због смањеног капацитета рада ИХП-а Прахова. Еколошки смо значајно подручје због близине националног парка “Ђердап”, затим Вратњанских капија и других локалитета.
Што се пак тиче непосредних услова живота и рада школе, оно је углавном добро, мада би било још повољније када би се из непосредне близине релоцирала ветеринарска станица са својим објектима.
Иако је последњих година економска ситуација у земљи неповољна што се одразило и на школство,  школа је остварила релативно добре радне резултате. На разним такмичењима организованим у Округу и Републици наши ученици су били међу најбољима или најбољи. На квалификационим испитима за упис у средње школе сви су веома добро прошли и били примљени у првом року. Наши ученици су сада ђаци Математичке гимназије, средњих уметничких школа, а скоро сваке године неко од наших ученика буде изабран за похађање Летње школе у ИС Петница.
Сарадња са радним, културним и спортским организацијама у Општини је веома добра. У школи се од 2002/2003. на иницијативу и у сарадњи са СО Неготин, одржавају радионице слободних активности ученика које СО Неготин и финансира. Области из слободних активности бирани су по интересовањима и креативности како ученика, тако и наставника. Због успеха у раду школа ужива углед у непосредном окружењу, па и шире.
Све је то постигнуто захваљујући организованом, планском и систематичном раду наставничког колектива у којем су срећно спојени искуство, жеља и труд да се у наставни процес уведу савременији и продуктивнији поступци, облици и методе рада и учење учине ефикаснијим.

Досадашњи радни резултати су поуздана основа за планирање рада у следећој школској години и омогућују даљи стабилан развој узлазном линијом.

Advertisements
Категорије:Школско окружење
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: