Почетак > Школа данас > Школа данас

Школа данас

Данас школа тежи да, кроз константну модернизацију наставног процеса и набавком савремених учила, ухвати корак с временом у коме живимо те да својим ученицима пружи што боље услове за стицање знања.
Један од забрињавајућих проблема јесте стално смањење броја ученика. У почетку рада 1982. године број ученика, у свих осам разреда и у матичној школи и у подручним одељењима, износио је 893, а данас је тај број знатно мањи и износи 630.

Школа сваке године обележава свој дан. До 1993. године то је био 25. мај, у складу са именом које је носила. Променом имена школе, промењен је и датум Дана школе. То је рођендан Бранка Радичевића који се слави 27. марта, мада се у неким изворима помиње и 14. март. Определили смо се за онај први датум, јер су то први дани пролећа када је и време лепше. Тог дана одржава се свечана седница на којој се, уз присуство бројних гостију, представника неготинских школа и представника општине, сумирају резултати рада од претходног Дана школе. Тада се додељују признања ученицима – победницима на бројним такмичењима знања, талентованим младим ликовним ствараоцима, учесницима многих конкурса у Републици, али и на међународним конкурсима, као и изузетним бројним спортистима, појединцима и екипама, шахистима…Прилика је да се школа тог дана захвали и симболично одужи свима који раде, па се додељују јубиларне награде радницима школе који раде десет, двадесет или тридесет година.

Од наставних средстава има: два видео пројектора, три телевизора, пет DVD уређаја, осам касетофона са CD-ом,  преко 30 компјутера, неколико графоскопа, велики избор постера писаца, научника и историјских личности, паное, географске карте, моделе визуелног и практичног материјала у разредној и предметној настави. У школи постоји за сада један информатички кабинет са 16 рачунара, и скоро сви кабинети имају по један свој рачунар укључујући и кабинете наставника предметне и разредне наставе. Сви рачунари умрежени и повезани на Интернет.

Током школске 2010./2011. године, школа је 15. априла добила потпуно нов кабинет са 30 рачунара које дарује Министарство просвете и предузећа која спонзоришу акцију „Дигитална школа“.

У оквиру Развојног плана школе, као и Акционог плана за остваривање рада школе, испланиране су бројне активности у циљу унапређења васпитно-образовног рада и уређења школске средине. У току је изградња велике фискултурне хале, коју финансира Министарство просвете, а такође се наставља са санацијама појединих делова саме школске зграде. Школа је имала ту срећу да ове и претходне школске године у њу буде инвестирано доста материјалних средстава, што неминовно води значајном побољшању услова за квалитетније извођење васпитно образовног рада у школи.

Advertisements
Категорије:Школа данас
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: